“Le roi est mort, vive le roil”

The king is dead, long live the king.. Efter 1 månad av vatten, träning, kändes det rättvis att gå ner i en opiumhåla och sörja. Men att kliva upp skäggig efter 20-30h som tydligen var nästan 200h och hylla livet med ett vårskrik ala Ronja Rövardotter kändes som en befrielse.
Nånstans stönade hon på franska och bet mig….

Vaknade svettig och kollade klockan, 04:27…. drömmar i paradiset är annorlunda allt går på engelska (och franska ibland).

Skämmer bort familjen med american pancakes till frukost. F..k musli, mjölk, yoghurt och ägg. Provade kaffe oxå bara för att 30 dagar är historia. Menlöst, aldrig mer.

Annars är jag pappan/älskaren/kocken och servicechefen i allmänhet, som ser till att alla är nöjda och att inget fattas på menyn. Springer bort och hjälper våra kinesiska gäster att beställa mat mitt i natten eller ta ett vattenprov på en pool som inte ser knivskarp ut.

Anna löser marknadsföring galant och bokningarna rasslar in på kampanjerna hon gör på villorna. Vi är lite tävlingsinriktade och vill vara bättre än våra föregångare, sen ligger beslut och prissättningarna hos våra husägare. Nätverkande är inte min starka sida men Anna har hittat infallsvinklar som gett oss kontakter med alla möjliga boende här redan och vi finkammar terrängen som minröjare långsamt och säkert utan stress. Allt för att överträffa våra gästers förväntningar på deras vistelse hos oss.

Blåste förbi en shop i säkert 20km/h och såg den Ferrariröd och lockande. TVÄRNIT! Mio, nära att flyga ur buren mellan mina ben och styret på scootern. Där fanns den “HJÄLMEN”!! Någon typ hade stulit Mios hjälm (hängande på moppespegeln under tiden vi tog ett hopp i havet) någon vecka tidigare. Men nu hittade vi en ersättare med rang. Och den stulna hade ändå trasigt spänne och var troligtvis livsfarlig.

Kvinnan i shoppen har precis köpt den ifrån “main land”, EJ TILL SALU….. för att köra grabben till skolan. Får assistans att fixa hjälm till mig & Mio via våran nya “vän” på BB travel. Idag kom dom och vi drar runt på vägarna i våra integralhjälmar som astronauter i rymden. Typiskt svenskt, Volvo, Ikea…

Har fått nys om att Herman & Co skall komma hit i februari, eller till grannöarna i alla fall Samui & Phangan. Den token kan ha bott 1000-2000 meter längre bort på “min” grusväg i barndomens oupptäckta marker man sprang & lekte i. Sen korsades våra vägar i mellan/högstadiet med “lånade” bilar, motorcyklar och porrtidningar. Ser fram emot att damma av gamla minnen…

Förrådet nära inflyttning, slutputsning pågår in/ut sida kommer bli jättefint. Storleken känns taight men får vi upp hyllor och organiserar lite ska nog allt få plats.

Annars trimmar vi alla system och kör övningar som om vi vore “das boot”.
Inchekningslista ny gäst… Done/Check.
Utcheckningslista Ny gäst om 2h…. Done/Check.
Finns/försvinn….. Done/Check.

Personalen är jätteduktig och utvecklar verksamheten trots våra språkbarriärer. Besökte en skola tidigare idag för att kolla om kurs för våra Burmesiska tjejer för att snappa upp engelska via en pedagog istället för en bonde som gick hos talpedagog och knappt kunde utrycka sig utan att folk sa “VAD SA DU” hela tiden. Verkar som Samui är enklare men ger inte upp ska följa upp några nya spår imorgon. Känner mig som en journalist på jakt efter fakta och filtrerar skitsnacket som en skördetröska på varaslätten i sensommaren.

Checkade ut ett par ifrån Argentina tidigare och deras engelska var obefintlig och min portugisiska var sådär kan man säga… men lite Veron & inter så gick d bättre. Emil lyckades också charma tjejen så man blev orolig för deras förhållande om nu han inte ville ha barn i närtid…..

Så efter en drygt månad på rymmen ifrån vardagen känner jag mig närmare Anna, Mio & Emil men längre ifrån världen med kanske 50 konflikter och hot om en trasig morgondag. Deras kontakt med andra barn ger en nyfikenhet som smittar över på oss vuxna. Jag lämnar över ordet till handling och lovar mig själv att bli en bättre vän till nyfikenheten och impulsiva handlingar och att alltid försöka….

Konstaterar också att dom här filmerna man kunde ligga och slappa igenom för 20år sedan på typ alla hak i Thailand är borta och folk sitter med en platta/telefon istället. Att försöka damma av magin på “full moon party” är givetvis helt kört, kommer aldrig vakna av att någon tömmer en hink vatten på mig 08:00 på en grusväg utanför Palita Lodge igen. Vart var Christian Hallemyr???? “Those were the days”.

Dagens ordspråk:
“Don´t let yourself be controlled by three things; people, money, or past experiences”.

One thought on ““Le roi est mort, vive le roil””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *