Vecka No:3

3 veckor, 21 dagar och drygt 500 h på rymmen ifrån något man redan glömt.

Nu har vi kommit igång med lite mer struktur på grejerna som skall göras. Vilka saker som skall inhandlas, kopieras, printas och prioriteras. Vi har ringt runt och fått ihop lite material från restauranger som har delivery service och gjort snygga menyer i villorna b.la.

Finns tydligen 72, eller om det var 74 dykcenter på ön, så ni förstår att många av gästerna här är dykare & backpackers. Sen så finns det dom övriga som vill ha en lugn oas utan disco, pubar, trafik….. typ smekmånad, sitta och skriva sina memoarer eller bara återhämta sig ifrån en stressig vardag. Alla är lika välkomna till “Fisherman’s Villas”.

Vi drog upp till Sairee, nästa by/samhälle att utforska. Snart har vi gjort 180 grader av ön. Lite mer puls än Chalok & Mahead vi får nog återvända och klämma lite mer på det stället.

Internetlösningar har varit veckans detektivarbete för mig också. Idag har vi en gemensam lösning i communityn som alla delar på. Finns kanske önskemål att skaffa en egen “stand alone”- lösning för villorna på sikt. Alternativen är typ bredband eller 3G/4G via mobilnätet.

Vi har gjort lite städrundor jag & killarna runt villorna då gamla byggrester, flip-flops, flaskor och skräp i allmänhet givetvis måste måste bort. Personalen har röjt undan också, en del ogräs m.m. runt husen. Fönster har jag tvättat och klurar nu lite på en del höjdproblem för några av husen. Stege, långt skaft kanske….. fortsättning följer.

Storhandlat kläder också 2 par shorts så min minimala resegarderob växer (Anna jublar), Annars letar vi just nu efter tunna långärmade tröjor/brallor till killarna (myggen).

Projekt pepparkaka rullar på utan ansträngning, Snart har huden tonat över till något mer osvenskt i oktober och vi slipper se ut som om vi kom igår. M&E ser ganska roliga ut nu med sitt platina blonda hår och små bruna kroppar. Thailändare är extremt barnvänliga och vill gärna prata/hälsa på dom vilket underlättar våra utflykter/letande i affärer eftersom man får VIP status i deras sällskap.

Personalens tillfälliga förråd i ett av sovrummen i Red snapper-huset slipper vi snart. Byggande av förrådet börjar ta fart och vi hoppas på inflyttningskalas inom kort. Då får vi organisera upp med hyllor m.m. 4 villor med lakan, handdukar, minibar refill och tvål m.m. tar sin lilla plats.

Ja jag tränar fortfarande. 11 pass har det blivit i september; 7 i oktober. Då är ändå inte alla loggade (“damn, I´m good”, läs Duke Nukem). Kör dubbla pass vissa dagar.

Igår såg jag något riktigt sjukt när jag sprang mitt morgonpass. På halva vägen låg det en orm typ 1-1,5m lång, snorgrön, upprest i nån cobra wanna be look. En supersmal, tunnis. Jag trodde det var ett grässtrå tills jag var kanske 3-5 meter ifrån den. Men jag sprang förbi framför på kanske 1 meters avstånd så jag är 100% säker det var en orm. Imorgon åker GoPro med på turen.

Och vatten givetvis 24/7 har snart passerat 30 dagar… kanske blir ett par extra dygn bara för att.

Veckans ordspråk:

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts”.
(Winston Churchill)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *