Vi fryyyser!

Ikväll huttrar vi i paradiset. Monsoon-perioden är definitivt här med regn och blåst vilket innebär att vi endast har 28C i luften och en himmel som skiftar från klarblå till regnsvart på nolltid.

Emil (även benämnd vår egna lilla Skalman) somnade mitt i middagen så klart. Är det dags att sova så gör man det. Ostoppbart. Så efter maten spelade Mani, Mio och jag Fia med Knuff enligt tveksamma regler medan Emil småsnarkade i soffan brevid oss.

Sen var det dags för det dagliga kvällsdoppet i poolen. Varken jag eller Mani var överdrivet sugna på den här aktiviteten, men 5-åringen lät oss inte komma undan. Nakenbadar det gör vi. Varje kväll. Basta. Men åhh såå kallt det var i vattnet! Säkert BARA 25C.

Plötsligt fick vi lite mer förståelse för de gäster som för några veckor sen tyckte att en förbättringspunkt för vår verksamhet skulle kunna vara uppvärmda pooler. Då småskrattade vi lite bakom deras ryggar åt förslaget. Avfärdade det som fånigt. Nu ikväll kändes det plötsligt fullständigt rimligt. Man vänjer sig vid höga temperaturer alltså.

I övrigt så har vi i dagarna ärvt en gigantisk uppblåsbar enhörning i My Little Pony-stuk från några gäster. Galet överdimensionerad för vår pool gjorde den en förmiddag till lite av ett mini-Sommarland för barnen (och för oss vuxna också för all del). Som mycket annat höll leksaken dock bara en för en dag. Så nu står den mest fastbunden och punkterad i ett hörn av terrassen.

Och så har jag jobbat på med att få upp våra villor på Google My Business (Google Maps). Detta har visat sig mer komplicerat än man kunde tro p ga postgången funkar lite svajigt till vårt lilla berg. Problemen med att få post levererad hit har medfört att det vykort med Googles verifieringskod, som jag nu beställt upprepade gånger, aldrig dyker upp.

Då önskar man stilla att det fanns något lite mindre analogt sätt att kunna bevisa att ens verksamhet huserar där man påstår. Men Google är benhårda. Vykortet är ett krav för att de ska kunna säkerställa kvalitet. Så för att komma runt detta problem kanske vi måste öppna en postlåda nere i byn och låta Fisherman’s Villas bo där i stället.

Då blir den lilla kartknappnålen verifierade rätt enligt Googles “kvalitetskrav” men mindre användbar för de,som med hjälp av Googles tjänster, vill veta exakt var våra villor ligger. Fortsättning följer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *