9 weeks and some days

Efterlängtad som tomten dök han upp i en svart taxi. Lite försenad givetvis, som en rockstjärna nästan. MORFAR!!! Barnen jublade och vi alla såg fram emot detta besök som skall vara i nästan 1 mån.
Hans släpade även med sig en jättetrunk med prylar ifrån Sverige (knäckebröd, välling, smågodis och prylar till villorna som ägarna skickat med).

Nu fyller vi dagarna med jobb på villorna blandat med utflykter till nya stränder. Vi har nog gjort 270 grader av Koh Tao snart. Allt blev lite lättare här med Hans närvaro då vi får lite avlastning med Emil & Mio (Mycket lättare faktiskt).

Vi har även hittat barnkompisar på ett par av stränderna som vi återbesöker då & då. Mios längtan efter lekkamrater är svår att lösa här uppe i Cape Shark.

Visumet behövde förnyas så vi drog iväg till Koh Samui för att lösa detta under 2 dagar. Pappersexercis model Stasi och mer avgifter som skall betalas givetvis. Allt flöt på perfekt. Var rädd för kö/heldag/småbarn i nån militärbarack, men vi är i lågsäsong. Kan säkert se helt annorlunda ut i peakperioden. Koh Samui har mycket mer av allt shopping, aktiviteter, restauranger, vattenfall/park och go-kart eller vad du nu är sugen på göra. Hans köpte en superfin kostym och vi andra bara njöt av promenera runt på lite ny mark.

Kvällarna tillbaka på Tao har blivit en mix av matlagning, sällskapsspel, vin, öl, frukt, takeaway, nattbad och självklart isäng 21:00. Sovmorgon har vi till 06-07:00. Då vaknar Mio och dagen startar. Imorse fick han följa med på en kort löprunda och träna lite för att skona resten av familjen ifrån hans “oavsiktliga” försök att sparka igång lillebror.

Har slarvat med träningen och CAD-studierna så försöker nu köra i kapp lite på veckorna för att låta helgen vara lugnare. Annars har monsunperioden varit en naturlig paus från uteaktiviteter och vi myser med varsin Applepryl helt självupptagna & nöjda.

Barnens vattenvana är grym, vilken utveckling… Emil simmar själv som en liten hundvalp, 2-3 m fixar han lätt. Mio kör längre och längre med snorkel & cyklop. Anna har lovat att ta dykcertifikat så vi kan plumsa ner i det blå tillsammans snart.

Efter en del regn fick man känningar av ström som rymt ur sina kablar. Anna fick en stöt i duschen, jag kände av det i köket m.m. Hörde jag jordfelsbrytare??? Nu är inte jag elektriker så vi ringde hit en elektriker som i sin tur ringde hit 2 till. Dessa 3 elektriker hackade upp golvet och bytte ut nån kass kabelbit & nu funkar allt igen, ström på rymmen inte OK.

Veckans ordspråk:
“Don´t depend too much on anyone in this world because even your own shadow leaves you when you are in darkness”.

2 thoughts on “9 weeks and some days”

  1. Nu har jag läst ikapp de senaste inläggen. Längtar till nästa! Så roligt att följa era äventyrliga stort och smått. Stor kram på er alla fyra + morfar Hans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *