Ankomst Bali

Med löfte om att återvända så lämnade vi Australien och reste emot Bali. I ärligheten namn var just detta stopp faktiskt inte något jag personligen längtat efter jättemycket.

Bali fanns ju även som en destination på tillbakavägen från min förra Australienresa för sisådär 20 år sen och jag kommer ihåg att jag inte blivit så väldigt impad då.

Jag minns att jag då upplevde ön som en mindre vänlig variant av Thailand med hysterisk turism och uberpushiga försäljare i centralorten Kuta. Och framförallt, sämre stränder. Har man blivit bortskämd med kritvita puderstränder i andra delar av världen så är ribban satt högt.

Så då spenderade jag 2 veckor med att kajka runt ön för att leta efter en vit strand som höll måttet. Men nej. Vulkanen som finns i norra delen av ön är för övrigt anledningen till strändernas mer beigebrunsvarta ton.

Minns även att jag fick klänningar uppsydda löjligt billigt och erbjöds att närvara vid en hinduisk begravning (de bränner kroppen i ceremonin). Det sistnämnda tackade jag nej till av nån anledning.

Hursom, den här gången landade vi i Denpansar sent på kvällen. Vårt AirBnb-bokade guesthouse hade bokat upphämtning för oss. Vi hoppade in, och hej så var man tillbaka i världen utan säkerhetsbälten och bilstolar igen. Barnen och vi anpassade oss genast till de nya säkerhetsreglerna.

Resan gick genom Denpansar och förbi Kuta och Legian emot Canggu. Det var Alla Hjärtans Dag och vår chaufför sa att det gjort trafiken värre en vanligt. Jomen, ja den var galen! Moppar, bilar och bussar trängdes i och brevid filerna och rätt många verkade vara på rätt dödsföraktande kurs med tanke på hastighet och körstil. Tutar man har man företräde tydligen. GLÖM att jag kommer ratta en moppe här, tänkte jag.

Eftersom vår flygavresa från Carins blivit lite stökig pga strulet med biljetterna och vi inte bokat nån mat på flyget var vi rätt hungriga vid det här laget. Bad därför föraren stanna vid en servicebutik, och hej så var man tillbaka i ett land där närbutiken mest består av snacks och läsk och de mer färskvaruinriktade livsmedelsbutikerna inte poppar upp som svampar direkt.

Scannade snabbt av alla hyllor i butiken efter något ätbart med iaf tillstymmelse till näringsinnehåll. Suckade och plockade sedan några iste, en stor flaska vatten, friterade potatissnacks och en limpa vitt gummibröd till sen middag. Nom-nom, not.

Efter en dryg timmes resa så var vi äntligen framme. Möttes av ägaren och blev visade till ett rymligt, rätt nyrenoverat rum med poolen precis utanför dörren och risfältet vajandes på andra sidan gångvägen. Ganska bra värde för dryga 180 spänn natten ändå. Släpade in allt vårt bagage och däckade. God natt Bali, vi ses ju imorgon då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *