Husbilsliv

Efter Byron fortsatte vi söderut längs Pacific Highway. Första nattstoppet blev Mylestom ett par mil söder om Coffs Habour. En liten pärla vid en milslång, öde vit sandsträcka som en av våra gäster på Koh Tao tipsat oss om. Sen drog vi inåt landet via galet vackra Waterfall Way. Wow! Och nu befinner vi oss precis i Granitbältet i gränslandet mellan NSW och Queensland. Här odlas vin och frukt i mängder.

Efter en dryg vecka i vår rullande bostad så börjar vi så smått komma in i lite rutiner när det gäller upp- och nedpackning och bäddning av bil och organisation av tillhörigheter. Här är, som nämnt, rätt begränsat med plats. Så det gäller att vara smart med hur man placerar prylarna. Gör man bort sig får man packa upp halva bilen i onödan för att få tag i en tallrik. Det blir jobbigt.

Vi beter oss som en tvättäkta barnfamilj. Skit i att hitta den mest pittoreska platsen på campingen. Kan man knipa den som är närmast kök, toalett, lekplats och lite andra barn är lyckan gjord. Så här precis innan högsäsong har detta varit en hyfsat lätt match.

Vi spenderar även gladeligen de lite kyligare kvällarna (18-20C) hängandes i lysrörsbelysning i allrummets obligatoriskt sunkiga skinnsoffa (där sådant utrymme finns).

Internet- och wifiuppkoppling är ett kapitel för sig. Oj där har man fått ramla några år tillbaka i tiden. Uppkopplingen går ifrån obefintlig till knagglig och när den är gratis så är det ofta en pytteliten begränsad mängd som bjuds på. Sen är det stopp. Barnen har slutat fråga om YouTube nu (vilket ifs är mest positivt 😉).

Reflekterade häromdan att inte ha en ok internettillgång numera är lika konstigt för mig som om man inte hade haft toalett. Det är liksom del av basutbudet. Det ska bara finnas. Förstår att det är en utmaning med de stora ytor som ska täckas här. Men ändå.

Lucia firades föresten med att småkillarna sjöng Santa Lucia och Pepparkaksgubbar i vår lilla campervansäng. Emil har övat hela året med hjälp av en mobilinspelning från deras förskola förra året. Han blandar gärna sin repertoar med Idas Sommarvisa. Ungefär där slutade vårt firande av ljuset och vi packade ihop oss för vidare färd ut i bushen.

Vi hade siktat in oss på en farmpark i Tingha. Mitt ute i ingenstans fanns en stor lekpark, minigolf, en jättevattenruschkana och djur i form av emus, apor, papegojor, får och kanske viktigast, wallabies. Flugor fanns det också föresten, en mass.

Vi blev inbjudna till ägarinnans bakgård där det vimlade av hundvalpar, lammungar, kaninungar, wallabieungar och en liten wallabiebebis dom de fick mata med nappflaska. Väldigt söt!

Och vi älskar maten i det här landet. Vilka råvaror! Färsk frukt, grönsaker, kött, ost, oliver, allt oftast närproducerat. Det blir mycket grillat då klart eftersom varje camping och rastplats har minst ett par gasgrillar. Kanske kommer vi bli lite mer hardcore och dra igång riktiga vedbrasor på kvällarna som Aussiecamparna gör.

Imorgon ska det plockas jordgubbar, göras äpplejuice och sen behöver vi nog ramla förbi en vingård och en ostfabrik också. It’s a hard life 😉.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *