In mot outback

Nambucca blir vår exit från Pacific Ocean Highway och vi lämnar kusten för att åka Waterfall Way till Armidale. En resa mot highland & outback i lightversion (outback HARDCORE tar vi nästa gång).

Campingen i Armidale har det mesta som vanligt (ink obligatoriskt värdelöst Wi-FI ). Jonas Birgersson skulle kunna göra om sin resa här 20 år senare. Men en tjej ifrån Falköping sticker ut givetvis och det gör tydligen vi också. Under sina 4 år i Armidale har hon inte stött på många svenskar där, säger miss Falköping.

Campinglivet kan sammanfattas med pool, bbq, lekplatser, nya kompisar och liten husbil🚐.. Vissa campingar har gemensamhets- utrymmen 24/7 som innehåller ALLT. Andra erbjuder skärmtak under begränsade öppettider. Vi har snart svart bälte i att bo på 3-4kvm. Men alla är jätteduktiga på att ta plats, tappa bort eller bara vara i vägen. Lite som att leva/bo i en dubbelsäng. Vi är grymma på det😉.

Tingha skryter om en Green Walley-farm. Vi gör ett besök. Stället drivs av familjen Annorlunda i australiensk version och innehåller typ ett zoo av djur, åkattraktioner, vattenland , Sibyllakiosk, scen, Beergarden, minigolf, museum, camping, och allt sköts av familjens döttrar/söner (och troligtvis mor- och farföräldrar).

Glen Innes, blir vårt fikastopp. Stan har standing rocks på en kulle. Skottar ses här årligen med pipor, kilt & whiskey. Tenderfield, lunchstopp och en liten bensträckare bland lite mer Redneckkänsla med hundar på flaket. Här glider folk runt i nån modernare variant av El Camino.

Stanthorpe vi rullar på New England Highway igenom vingård efter vingård, ostfabriker och fruktgårdar. Warwick, rodeon sista helgen i oktober verkar vara årets happening. Vi campar glatt över & plumsar i poolen.

Queen Mary falls ligger runt hörnet och vi åker dit. En nationalpark med triss i vattenfall. Skarpögda kan observera koalor här. Vi såg givetvis inga men en muskelbil till Mios stora förtjusning.

Har oxå dödat en australiensk brunorm. Fuck Chicken George & Krokodiljägarn, eller va dom hette. I’m still alive💪!

Sen då, norr vs öster?? Vi får se, men tar dagarna lite oplanerat & impulsivt och frågar gärna locals om tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *