Myntets baksida?

Läser att det är snöstorm på g i Sverige. Infon kommer ju nu i för sig från en Aftonbladet-rubrik. Det kan ju vara så att den syftar till nån liten del av norra Norrland och att man helt enkelt har överdrivet alltihop. Jag har alltså varken läst eller källgranskat själva artikeln. Så kanske njuter ni fortfarande av en klar, krispig och färgsprakande höst?

Hursom, eftersom vi i tidigare inlägg har retats lite med beach- och poolbilder och beskrivit vårt liv i paradiset kan det vara på plats att ge er en liten sober inblick i vårt vardagsliv, just nu.

Vi är ju nämligen mitt uppe i R-E-G-N-PERIODEN. Dvs den tid på året som startade lite soft med spridda, korta skurar ett par gånger om dygnet och som nu har utvecklats till ett mer eller mindre konstant ösregn dagarna och nätterna igenom. Nu är det 4:e eller 5:e dygnet. Man kan ha 6-8 veckor kvar. Minst. Säkert uppskattade nyheter för vegetationen, som innan sett väldigt trött och slokande ut oavsett hur mycket som vattnats. Myggen verkar också stormtrivas.

För oss blir det nya upplevelser och erfarenheter. Vi börjar dan i ottan med att skopa bort de maskar som lite otippat sökt skydd från vätan på sovrumsgolvet och terassen.

Speciellt i badrummet och köket, får vi akta oss från elektriska stötar när fukt krupit in i kontakterna. För att minimera risken stänger vi av strömmen och lever i skenet av ficklampor istället. Mani muttrar nåt om avsaknad av jordfelsbrytare. Ska man se nåt positivt med det, blir väl iaf den löjligt kostsamma elräkningen lägre för oss den här månad kan man hoppas.

Dags för frukost. Mani, som vanligtvis är vår egna outröttliga delivery man är rätt osugen på att bli fullständigt dränkt innan frukost. Själv vågar jag inte riskera mitt rätt bräckliga självförtroende för moppekörning i nån snorhal, blöt bergsvägskurva. Så då kontaktar vi ett hemkörningsställe för mat. Ordern får både ringas in och sedan även skickas via Facebook eftersom telefonlinjen strular. Kan det bero på regnet tro?

Frukosten intar vi inomhus, på golvet vid det lilla soffbordet så att alla når upp till bordet. Halmtaket över köksbordet har ju inte klarat trycket från nattens skurar. Överhuvudtaget är det tidigare hyllade utomhuslivet just nu kraftigt begränsat. Lounge-kuddarna står uppbullade inomhus, salan är pissvåt och solstolarna möglar av all fukt. Man springer mellan våningsplanen för att undvika att bli genomsur.

Det är nu vi noterar att regnkläder borde ha packats med när vi drog från Sverige. Det var en miss. Och med konstant regn och en luftfuktighet på 80% bör man ha god framförhållning när man ska tvätta och sen torka kläder. Vi väntar fortfarande på att tvätten från tre dagar tillbaka ska bli torr. Troligtvis kommer vi snart komma till insikt att det bara inte kommer att hända den här gången.

Sen har vi våra två rastlösa barn som, i ärlighetens namn, inte alltid är helt lätta att sysselsätta och hålla humöret uppe på, under de rätt många timmar som vi lägger varje dag på att kicka igång villorna. Lägg nu till begränsad yta och inomhuslek och vi når nya nivåer. Så för att det inte ska bli iPad 24/7 så ritar vi, spelar spel och tokdansar efter bästa förmåga. Men saknar förskola, kompisar och ett större aktivitetsutbud för dem otroligt mycket. Allt annat skulle vara lögn.

Jobbdelen då? Full beläggning i villorna som sagt. Topp och vi är stolta. Men man undrar lite vad de stackare som valt att lägga sin semester just här, just nu, sysselsätter sig med hela dagarna? Inte ens de centralare delarna av ön skyltar med ett smörgåsbord av inomhusaktiviteter. Snorkla i hällregn finns troligtvis inte med på så många bucket lists? Vi får hålla tummarna att alltihop inte spiller över på gästernas reviews av stället.

Vädret, stämningen och känslan i omgivningen… All tid vi lägger på att hålla gästservice-nivån på topp i kombo med svårstyrda kommunikationsproblemen med en personal som tyvärr lite för ofta visar sig oroväckande omotiverad och nyckfull. Allt gör att man ifrågasätter sitt val av tillvaro. Lite för mycket motvind, eller förlåt, ösregn, just nu helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *