Nästa gång Noosa

Snart tre veckor hade passerat sen vi hade startat vårt husbilsliv. Vi kände oss vid det här laget RÄTT färdiga med både fordon och rutinerna på diverse campingplatser och att behöva leva i en konservburksliknande miljö. Även barnen visade det sig, när Mio en dag lite försynt påpekade att det faktiskt fanns hus att bo i och riktiga sängar (av trä, av nån anledning). Han är inte den första att föreslå förändringar utan föredrar oftast att behålla allt som det är.

Hursom, vårt sista stopp var i löjligt coola, sköna och vackra Noosa. Ett chic kustområde i norra Sunshine-kusten där det var tydligt att de välbärgade och vackra hänger. Ja, och så vi då förstås hehe ;).

Vi strosade på stranden, i butikerna och vi pekade, helt obehindrat, ut en hel drös med lyxiga hus vid vattendragen som vi lätt kan använda som life goals. Nåja, i denna rundan räcker nog inte vår budget så långt för det. Tyvärr…

För att ta seden dit vi kommit, firade vi en lågmäld jul på campingen den 25:e. Så på juldagsmorgon vaknade vi till lätt duggregn och upptäckte att tomten faktiskt hade hunnit hela vägen från Nordpolen till Australien för att lämna lite julklappar i en säck till Mio och Emil på bildörren. Tur!

Vi drog in till stan och fönstershoppade i de stängda butikerna på strandgatan samt smygtittade på hur inhemska familjer hade dukat upp för julbarbecues vid strandpromenaden. Det såg trevligt och avslappnat ut. Men det varma klimatet och beachupplägget kanske inte direkt förstärkte julkänslan för oss nordbor. Jul är ju mitt i sommarlovet här nere. Tomten surfar och hänger med delfiner. Palmen har julbelysning. Det stämmer liksom inte, sorry.

Sen åkte vi tillbaka till campingen och lyckades faktiskt lite snabbt slänga ihop en ganska traditionell svensk jullunch med sill, potatis, gräddfil och knäckebröd. Well då, god jul! Den här högtiden har sedan länge varit min favorit (när den väl är avklarad, vill säga). Så därför var inget jätteproblem att firande var över efter det, tyckte jag.

Efter 5 nätter i Noosa återlämnade vi så, utan överväldigande separationsångest, bilen i Brisbane och hoppade på flyget till Townsville i norra Queensland. Värmevågen slog återigen emot oss när vi steg av planet efter nära 2 timmars resa och Mio noterade att det “luktade samma som i Thailand”. Ja, så luktar tropikerna.

På plats möttes vi upp av min gamla bästis Will från de vilda, roliga åren i London på 90-talet. Det var över 20 år sen vi var i Australien tillsammans och 8 år sen vi sågs sist. Pakten som gjordes upp runt -95, att vi alltid skulle kunna lita på att vi har varandra no-matter-what-and-where, var fortfarande intakt. Det kändes tryggt att se hennes karaktäristiska korkskruvskalufs komma emot oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *