Next stop Cairns

Med pussar och kramar tar vi farväl av Will och Co.

Vi plockar ut en Toyota RAV4 i Townsville och kör en roadtrip norrut. Planen är att ha Cairns som bas och att sedan göra dagsutflykter med vår nya familjemedlem.

Stannar till på vägen vid Wallaman Falls, ett 268 meter högt maffigt vattenfall. Naturen omkring oss är obeskrivlig, som en gigantisk hästsko urgröpt ur Moder Natur. Det är vid sådana här tillfällen nörden i mig skulle skaffat en drönare och filmat givetvis 🤓.

Mission Beach stannar vi för lite sömn och attackerar utvilade dagen efter. Badar och cruisar runt till fots. Följer sköna strandvägar norrut med vår nya kelgris RAV4:an.

Stämningen är på topp i bilen, alla sjunger med till Freddies stämma “Another One Bites the Dust” när vi glider in i Cairns som ska vara vår hemmaplan för en vecka framåt. Vårt AirBnB-ställe är en hit. En mycket fräsch lägenhet som är placerad med gångavstånd till allt. Men det skiter vi i, vi “älskar RAV4:an” och tar med henne överallt.

Lagunen på strandpromenaden kryllar av soltörstande turister och blir även vår plaskdamm när man vill svalka sig lite.

Kuranda är ett hippie-influerat ställe, upp i bergen nån timme från Cairns med konstnärer och artister i skön miljö. Stället har vattenfall, shoppingbutiker, restauranger och caféer. Man kan åka tåg och linbana som riktiga turister. En stor nationalpark värt ett besök, gå på vandringsleder eller åka bil i som vi 🚘.

Josephine Falls sticker vi till för att åka på naturens egna rutchkana ner i djupa vattenpölar med svinkallt vatten. Även little big man Emil åker med nedför berget påhejad av publiken på plats. Som rutinerad småbarnspappa är mackor, saft, frukt och snacks med till destinationen. Vi kör picnick på en klipphäll mitt i forsen.

Svenska shopen finns i centrala Cairns och vi glider in av ren nyfikenhet, katastrof. Förväntade mig inte ett café i stil med Kvibergs marknad utan trodde jag skulle få schysst upplagda bullar & kakor☕️🍰 bakade med kärlek samt lockande placeringar av Kalles Kaviar, knäckebröd och lingonsylt eller vad nu utlandssvenskarna saknar. Men fick istället flashback till Frasse och co i serien Tårtan. Köpte därför inget, noll och skämdes som svensk. Bakar själv bättre än den ensamma, ledsna semlan som låg där. P.S Tjejen som driver stället är konditor😂, javisst tjena.

Vi dricker vin, käkar indiskt, grekiskt och hamburgare. Lite frosserivarning här faktiskt men tanken är att vårt nästa stopp Bali ska starta upp lite som en hälsoresa.

Dagen D är här, vi åker till flygplatsen och kysser Australien adjö i alla väderstreck ( jag i alla fall ) Incheckningen blir lite strulig då vår utresebiljett från Bali ligger 2 månader bort. Man måste ha en biljett ut ur landet inom 30 dagar annars får du inte komma ombord meddelar incheckningspersonalen på JetStar.

Vår plan var att köpa ett förlängningbart visum direkt i transithallen på Bali vilket skulle ge oss möjlighet att stanna 60 dagar. Vilket även var OK enligt personalen på Indonesiska ambassaden i Australien när vi checkade detta. Funkar givetvis inte nu. Vi behöver skaffa en ny biljett inom 30 dagar om vi ska få boarda. Så puckona kostar oss onödiga pengar och får Annas puls att klättra upp lite i falsett. Sitter på golvet framför incheckningsdisken som trotsiga tonåringar och bokar i rivfart nya biljetter som vi ju aldrig kommer att använda.💸. Är nog inte meningen vi ska lämna Australien😉.

“Life offers you an endless amount of possibilities. Don’t settle for a crappy job, crappy friends or a crappy significant other”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *