Nedresan

Day 3 and the time since we left Gothenburg has just flown.

The short version. . For those of you who have been curious to know, , jo tack resan gick fint trots allt baggage och vi kom fram ok och tidigare än vi räknat med. Dippar under resans gång räddade vi med snacks och ipads så vi slapp faktiskt de annars så uppgivna blickarna småbarnsfamiljer ofta får från medpassagerare när de är på resande fot.

Den lite längre versionen. Vi fick inte överdrivet mycket sömn trots att vi bokat en resa som skulle gå nattetid. Efter tips från en annan resebloggare hade vi dessutom provat att säkra lite extra utrymme ombord genom att, lite fräckt, taktik-boka fönster och gångplatserna på flighten mellan Helsingfors och Bangkok. Tesen säger att mittplatser är minst poppis och, så förutsatt att planet inte blir fullt, kommer dessa troligtvis bli lämnade tomma om platserna på var sida redan blivit bokade. Planet var inte fullbokat, så Emil och jag fick tre säten att dela på och Mio och Mani också. Gott om plats och ett sprillans nytt plan med uppkoppling. Jag motstod dock frestelsen att köpa in mig på wifiet. Nyttigt med avvänjning ibland :).

Emil spenderade fö halva resan med att upprepa “flyga Thailand” blandat med “åka tandläkaren” så helt solklart var vi var på väg var han det nog inte för honom :). Mio hade lite svårt att förstå poängen med att besöka Finland (vi mellanlandade i Helsingfors). Men vi skulle ju till Thailand?

“Bada Madelenes pool” var dock ett tydligt mål med resan för båda killarna. Det hade vi pratat om ofta och länge. Så efter att ha betat av 12 olika fordon för att ta oss från ö till ö så kom vi framåt eftermiddagen slutligen fram och gjorde den sista svindlande taxituren upp till huset. Innan vi ens hade hunnit försäkra oss om att det var rätt hus, hade Mio kastat av sig alla kläderna och hoppat i poolen, och lillebrorsan var bara någon minut efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *