Saturday night fever

Hej alla nyfikna på livet i soluppgångens land.

Vi har gått vidare från teckenspråk till bildspråk för vår personal för att försöka förstå varandra bland skratt & förtvivlan. Nu har vi fixat fram brickor för varje villa som vi klär med skyltar och symboler. Pedagogiskt 100% och mer vattentätt för resultatet = nöjd gäst. För tillfället snittar vi 8.9 i gästbetyg efter vårt intåg i detta uthyrningsäventyr. APBRA JU!!!!!!

I communityn Cape Shark finns det 15-20 villor, som även sköter uthyrningen åt de som vill. En del hus är enbart privata och hyrs inte ut alls. Sedan finns det några husägare som sköter uthyrningen själva som i vårt fall. Det blir lite tävling och sneglande på varandra och några här uppe är jätteduktiga på att marknadsföra och presentera sina hus proffsigt. Vår korta närvaro 6-7 veckor går inte att jämföra givetvis med folk som har varit här 4-5 år.

En gäst blev nobbad support för att hyra en privat longtailbåt runt ön för lite snorkling. Det ville communityn inte hjälpa med så jag blåste ner till beachen & haffade en taxi båt med skeppare för morgondagen + transfer inom loppet av 15 min. Givetvis lite billigare än standard på denna delen av ön. Och just nu har vi 100% beläggning på husen och tittar då ut över ett i övrigt öde Cape Shark som kanske ligger på 20-25%. Det var ju synd ;).

“Att vilja är att kunna” tror jag fänrik Lyckeheim lärde mig nån gång på 90-talet och det tackar jag för idag!!!. Mats where ever u are, I have scares in my soul. THANKS with love furir Vestberg.

Tränar vidare med kroppen och Autocad och känner mig pigg, fräsch och lite yngre. Även om skägget tonar till grått och jag gäspar runt 21:00. Vatten dricker jag något kopiöst och hjärnan spottar fram idéer om hur morgondagen borde/skulle se ut, ungefär som om blodomloppet vore kolsyrat.

Snorklade loss med GoPron på Tanote Bay häromdagen. “Magiskt” folktomt och en själ av det gamla Thailand hängde över oss som en mantel. Mitt i viken låg en hyfsat stor sten som gick bestiga och hoppa/dyka 10-15m ner till vattnet. Runt den var det som ett akvarium med massa koraller och fisk. Givetvis kom monsunregnet och våldtog oss på stranden och i den lilla restaurangen alla sökte skydd i sprang vi på Benjamin & Gabriel med föräldrar. Skönt att möta andra småbarnsföräldrar som prioriterar kvalitetstid före en övertidstimme på jobbet, lr vad man nu tänder på.

Har oxå upptäckt kallpressad kokosolja, lyssna KALLPRESSAD KOKOSOLJA!!!! Ersätter allt just nu.
Rena rama Harry Potter-prylen. T ex solkräm (motsvarar typ 15). Jag har den i köket, badrummet, sovrummet, på stranden ALL IN EVERYWHERE…….Blir nästan sugen på en Bounty va?? Varför har jag inte upptäckt detta tidigare?? Jag är ju typ 42+.

Finns givetvis motgångar i paradiset med missförstånd och märkliga uttalande m.m. Vissa skitnödiga individer som gjort detta till sin livsuppgift har utryckt sig så på ett sätt att man kastas tbx till skolgården i lågstadiet. Små människor och små problem som vi inte lägger energi på utan vi kör framåt. Historielektioner om vem eller vad som sagts mellan folk skiter vi i. Lite frisörsalongsskvaller eller dokusåpavarning på alltihopa.

Är helt ointresserad av att hamna i den cocktailen med skitsnack, känns det inte bekvämt här längre får vi dra vidare helt enkelt. Vårt familjeäventyr kommer fortsätta som vanligt fast nån annanstans (Anna, då hinner vi visst med Nya Zeeland ;)).

Har även fixat ett spår med engelskalärare för Burmatjejerna, tog tid och kostade en drink. Får ringa henne senare eftersom hon har haft en ” bad day” det senaste… Men det kryper framåt i Thai tempo. ” Hej vad det går”.

Veckans lärdom till alla SD-människor med en Appleprodukt i händerna:
“Steve Jobs was adopted. His biological father was Abdulfattah Jandali a Syrian immigrant”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *