Sunshine Coast

Bye bye Brisbane😘. Vi rullar norrut mot shopping och IKEA-lunch. Vi är lite planlösa och tänkte sen sticka hyfsat långt upp. Men sansar oss och siktar in oss på Bribie Island efter shoppingen.

En skatepark utanför campingen gör att brädjulklappen åker fram innan julafton och Mio börjar testa den. Skrattar, ramlar, gråter och åker. Borde kanske skaffat arm/knäskydd också men nu har han en hjälm i alla fall. Några blåmärken senare sticker vi hem till Anna och Emil.

Campingen har en inhängnad bollplan där är det helt livsfarligt att gå in. Fot/rugby/basketbollar trängs bland armar och ben på mängder av småbarn och tonåringar. Mio deltar aktivt i alla pågående matcher så klart.

Bribie Island var förr i tiden en oas för Brisbanebor att ta båten till & campa på. Fortfarande glider familjerna in på stranden i sina båtar. Kanalsidan mot fastlandet är bekväm med parkering, lekpark, restauranger och tyvärr inga vågor. Två dygn räcker, vi drar vidare uppåt.

Mooloolaba är ännu en snygg strandstad med vågor, shopping, promenader, avslappnande och uppfriskande. Hamnar med på topplistan direkt tillsammans med Byron Bay. Skateparken är full av action, surfare i havet, suuperlång beach, vackert. Åk dit👊.

Ser den parkera två bilar framför mig grå, gammal och lite sliten. En liten tjej och hennes ascoola pappa hoppar ur. Smyger fram när dom är väck. Porsche Roadster 1600, ni kanske minns Dylans bil i Beverly Hills-serien?? Typ samma. Den eller Corvette -62 ska jag köpa direkt när vi glider in i nästa leksaksaffär. Saknar barndomens byggsatser och det är snart jul, det är jag värd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *