Wild Wild West

Vi packar in oss i två fordon och styr västerut. The Outback, röd jord och rätt mycket Aussie arbetarhistoria. 

Vår bil lider av en gammal krockskada så kylsystemet läcker en del och har tappat lite effekt. Vi kringgår problemet med maxvärme, fläkt och så ligger motortempen på perfekta 90-93 grader. 
Med alla fönster nere och en sjaljävel runt min hals (får nackspärr annars) pumpar vi Bob Jovi i bandaren🔈. Blaze of Glory-plattan är som gjord för en roadtrip som den här. Tempen i kupén vågar jag inte mäta, men bilen är gratis (-soppa). Då klagar man inte.

Ravenswood

Gammal guldruschhåla som under storhetstiden bestod av barer/bordeller/hotell/dynamit/guld och grusade drömmar. Idag är gruvan fortfarande aktiv men stan/byn känns öde 🏜.
Vi kliver omkring bland övergiven utrustning och skyltar som ger en tydlig bild om livet här som kickade igång under slutet av 1800-talet. “Hot as hell” var namnet på en av gruvorna.

Återberättelser från barn som tyckte pappa gick bort för tidigt och andra tragiska historier.
Men man blir sugen på att stanna vid en bäck och vaska lite bara för att. Kanske får köra en leta guldexpedition innan man dör om man kan hitta nån mer nörd som är sugen. 🏕
Charters Towers passar vi på att kika lite på när vi är i närheten (100km)🙀. Från Ravenswood var detta närmaste stad. Bbq i parken innan vi drar till lokala utomhuspoolen för att skölja bort ökendamm och svett. 

Där möts vi av en 50 och en 25 meters pool samt plaskpool för dom minsta och upptäcker att vi är de enda besökarna. Helt sjukt, en lördag i perfekt badväder när stan i övrigt redan stängt. Var håller alla Aussie hus på dagarna??!

Veckans ordspråk 

Be happy. Be who you wanna be. If others don’t like it, then let them be. Happiness is a choice. Life isn’t about pleasing everybody.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *